Bodorrózsa Kivonat
Notifikációs szám: 25786/2021
Bodorrózsa: (tartalma: szárított bodorrózsa + 37,5% -os alkohol)
A bodorrózsa előnyei:
A bodorrózsa igazán sokoldalú növény, amelynek köszönhetően hatékonyan erősíthető az immunrendszer, támogatható a sejtanyagcsere, valamint a szív- és vérkeringés is hatékonyan stabilizálható.
Vizsgálatok szerint a hússzor erősebb antioxidatív potenciállal rendelkezik, mint a C- és az E-vitamin. Eddig a vörösbort és a zöld teát gondolták polifenolban a leggazdagabbnak. A polifenolok olyan csersavvegyületek, amelyek körül veszik és megkötik a baktériumokat, vírusokat és nehézfémeket, hogy azok ne tudjanak benyomulni a sejtekbe. A betegség enyhül vagy nem is tör ki. A bodorrózsában található polifenolok így képesek a szív- és érrendszert stabilizálni, az immunrendszert erősíteni és a sejtanyagcserét védeni. Bámulatos az antibakteriális hatása.. A növény magas antioxidáns tartalmának köszönhetően kiváló immunerősítő és gyulladáscsökkentő is egyben.
A bodorrózsa elsősorban egy kiváló vírusellenes szer, amelyet főként megfázásos és influenzás tünetek enyhítésére, valamint kezelésére alkalmaznak. Antioxidáns hatásának köszönhetően képes semlegesíteni a káros szabad gyököket, így különféle betegségek kialakulása előzhető meg segítségével. Növeli az immunvédelmet, valamint salaktalanító hatása lévén segítheti a szervezetet megújulni.
Nyákoldó hatású így hatékony segítség lehet a hörghurutnál és a köhögéseknél egyaránt.
Gomba-, vírus- és baktériumölő tulajdonságai is ismertek, amelynek köszönhetően igazán hatékonyan képes fellépni a különféle gyomor- és bélbetegségek ellen, egyes nemi eredetű betegségek, valamint a nyálkahártya betegségei ellen egyaránt.
Hatékonyan alkalmazható az influenzánál és a megfázásos tünetek enyhítésénél és kezelésénél, amelyet elsősorban immunerősítő és nyákoldó tulajdonságának köszönhetünk.
A zöld tea polifenol tartalmának a háromszorosa található a bodorrózsában, így egy igazán kiemelkedő antioxidáns hatású növény, amely valójában így egy természetes immunerősítő.
Gyulladáscsökkentő, salaktalanító, valamint serkentő hatással van az idegrendszerre.
Gyógyhatásai:
⦁ gyulladásgátló
⦁ erős antibakteriális és antivirális hatású
⦁ vírusellene
⦁ gombölő tulajdonságú
⦁ erős antioxidáns hatású
⦁ gazdag polifenol tartalommal rendelkezik
⦁ nyákoldó hatású
⦁ gyulladáscsökkentő